Gouda Cheese Shop - Kaashandel Peters
Buy Dutch cheese and several other Dutch products online. Perfect for corporate gifts.

Wafelhuis Stroopwafels
Freshly baked stroopwafels in Japan. Sold online or at various outlets in Japan

Estate Wines Japan
Wine gifts in Japan. Offers fine wines with home delivery anywhere in Japan.

Hilton Nagoya hotel
Stunning views over central Nagoya.

Hilton Osaka Hotel
Right opposite Osaka Station.

JapaneseStreets
Japanese street fashion

KLM Japan
Book KLM tickets online.

Nederlandse Vereniging in West Japan > article

• Books • 75 jaar afsluitdijk

AfsluitdijkOp 28 mei 2007 is het precies 75 jaar geleden dat de Afsluitdijk werd gedicht. Daarmee kwam een einde aan de roerige Zuiderzee en kregen de Hollanders de handen vrij om op grote schaal land uit water te winnen.

Langs de gehele IJsselmeerkust zijn er dit jaar festiviteiten om de sluiting te herdenken. Ter gelegenheid van dit jubileum is een boek verschenen: Het Schrale Eind, een reis langs de bedwongen Zuiderzee. Journalist Bas Sleeuwenhoek interviewde honderd kustbewoners over de gevolgen van de Afsluitdijk. Stropers, jagers, boeren en de laatste Zuiderzeevissers vertellen over hun geboortegrond, over het einde van de Zuiderzee en de eerste moeizame jaren op het IJsselmeer. De reis begint en eindigt in het haventje van Laaksum in Friesland.
Het Schrale Eind ontving lovende recensies en inmiddels zijn duizenden exemplaren verkocht.

Uitgeverij De Grintfisker wil het boek nu ook verkopen aan Nederlandse emigranten die niet de mogelijkheid hebben om het tegen een redelijke prijs aan te schaffen. Door het geringe gewicht besparen zij op de portokosten en kunnen zij het boek bijvoorbeeld in Europa al aanbieden voor 16 euro, inclusief verzendkosten. Voor de Verenigde Staten (en waarschijnlijk ook Japan) is het boek te koop voor 25 dollar, inclusief verzendkosten.

Mocht u belangstelling hebben, stuurt u dan een mail naar info [AT] grintfisker [DOT] nl. Als u komend jaar in Nederland bent, kunt u het boek ook kopen bij elke boekhandel of bij internetwinkel bol.com. Het Schrale Eind telt 311 pagina’s, is gedrukt op hoogwaardig biosetpapier en kost in Nederland 14,90 euro.

Voor meer info surft u naar www.grintfisker.nl

1 February 2007 - Kjeld Duits

♦ ♦ ♦

Name
Email
http://
Message
  Textile help