Gouda Cheese Shop - Kaashandel Peters
Buy Dutch cheese and several other Dutch products online. Perfect for corporate gifts.

Wafelhuis Stroopwafels
Freshly baked stroopwafels in Japan. Sold online or at various outlets in Japan

Estate Wines Japan
Wine gifts in Japan. Offers fine wines with home delivery anywhere in Japan.

Hilton Nagoya hotel
Stunning views over central Nagoya.

Hilton Osaka Hotel
Right opposite Osaka Station.

JapaneseStreets
Japanese street fashion

KLM Japan
Book KLM tickets online.

Nederlandse Vereniging in West Japan > article

• Announcements • Meetings1e kwartaal verslag 2007

Het eerste kwartaal van 2007 zit erop, een kwartaal met een verscheidenheid aan activiteiten. 23 deelnemers noteerden we voor deelname aan de cultuurdag op 27 januari met een bezoek aan Tekijuku, het huis en de school van Ogata Koan. Later op de middag volgde de ALV, inclusief bestuursoverdracht, en het traditionele Oranje diner ter ere van de echte verjaardag van Koningin Beatrix in de Hilton van Osaka.

Tijdens de afgelopen ALV trad Kjeld Duits af als voorzitter van de Nederlandse vereniging. Hierbij kwam een einde aan een reeks van 16 jaren in het bestuur, waarvan dertien als voorzitter. Het nieuwe bestuur was van mening dat een dergelijke bijdrage aan onze vereniging slechts op een manier (h)erkend kon worden; voordracht als erelid van onze vereniging. Unanieme instemming van de leden formaliseerde dit besluit, waardoor de vereniging haar eerste erelid rijker is. Tevens veel dank aan het adres van Margriet en Jan-Koen als uittredende bestuursleden.

In de tussentijd zijn de eerste centrale Nederlandse inkoopactiviteiten ingezet met het kopen van bitterballen van Hilton Osaka. Nu de infrastructuur opgezet is en de belangstelling bekend zal het huidige bestuur nieuwe Nederlandse partijen voor inkoop opzoeken en aan de Nederlandse leden beschikbaar stellen. Overigens zal de kwaliteit van de bitterbal getest gaan worden in een blinde steekproef tussen de Hilton bitterbal, een van Dobben bitterbal en de Oude Kaas bitterbal. Hopende hiermee de Nederlandse borrelcultuur verder te versterken.

Vanaf 7 April is de Nederlandse film “Zwartboek” in premiere gegaan (http://www.blackbook.jp) en te zien in 2 bioscopen in Osaka (Theater Umeda (06-63591080), Cinema Namba (06-66331040)), Kyoto (Kyoto Cinema (075-3534723)) en Sannomiya (Sannomiya Cineve (078-3920270)). Mocht u deze film nog niet op een vlucht van onze sponsor KLM hebben mogen aanschouwen of Zwartboek liever op het grote witte doek te willen zien, is dit een unieke mogelijkheid meer dan 2 uur lang de Nederlandse taal te mogen aanhoren.

Het eerste kwartaal van 2007 startte sterk, het tweede wordt nog veel mooier. Het “Hanami” event had een historische opkomst met over 50 Nederlanders aan de Ashiya rivier. Plek werd bewaakt door de Nederlandse vlag en de gehele logistiek vond plaats onder de bezielende leiding van Wieger Kop, die niet alleen vanaf 8 uur s’ochtends de unieke locatie aan de rivier veiligstelde, maar ook de Egghunt uitzette en de Nederlandse kinderen ondersteunde in hun zoektocht naar meer eieren. Veel hulde en dank aan Wieger!

Meer spraakmakende events zijn opkomst; de eerste borrel n.a.v. het afsluiten van het eerste kwartaal, de receptie voor Koninginnedag op 26 april op Rokko Island, het Oranjebal van onze zusterverening in Tokyo op 12 mei a.s.

12 April 2007 - Paul

♦ ♦ ♦

Name
Email
http://
Message
  Textile help