Gouda Cheese Shop - Kaashandel Peters
Buy Dutch cheese and several other Dutch products online. Perfect for corporate gifts.

Wafelhuis Stroopwafels
Freshly baked stroopwafels in Japan. Sold online or at various outlets in Japan

Estate Wines Japan
Wine gifts in Japan. Offers fine wines with home delivery anywhere in Japan.

Hilton Nagoya hotel
Stunning views over central Nagoya.

Hilton Osaka Hotel
Right opposite Osaka Station.

JapaneseStreets
Japanese street fashion

KLM Japan
Book KLM tickets online.

Nederlandse Vereniging in West Japan > article

• Entertainment • Wereldkrant: gratis email service

Mijnheer, mevrouw,

Geëmigreerde Nederlanders weten elkaar altijd te vinden: kijk maar eens op internet naar de honderden sites, nieuwsbrieven, fora e.d. Het bruist van de activiteiten, contactbijeenkomsten, maandborrels, kinderspeldagen en noem maar op. Bij een inventarisatie zijn wij uw naam en e-mailadres tegengekomen: vandaar deze brief.

Zoals u misschien weet, geeft Radio Nederland Wereldomroep sinds enige tijd de WereldKrant uit. Dat is een heuse krant op enkele velletjes A4 die dagelijks als een pdf-bijlage per e-mail wordt opgestuurd naar iedereen die ‘m ontvangen wil. De WereldKrant bevat niet alleen dagelijks het laatste nieuws uit Nederland, maar ook het internationale nieuws, foto’s, sport, achtergronden e.d.

Aanvankelijk werd de WereldKrant alleen in de vakantieperiode gestuurd naar campings en vakantiehotels in Europa, om te verspreiden onder hun Nederlandse kampeerders. De ontvangers hangen de krant dagelijks op hun mededelingenbord, of leggen ‘m op de leestafel. Daar doen we duizenden campinghouders en honderdduizenden vakantiegangers een plezier mee.

Inmiddels is gebleken dat ook enkele duizenden geëmigreerde Nederlanders zich de gratis krant laten toesturen. Zij hebben ons hun e-mailadres doorgegeven op de aanmeldpagina www.wereldomroep.nl/wereldkrant.

Vanwege die grote belangstelling onder emigranten (‘van de Noordkaap tot Vuurland, en van San Francisco tot Hongkong’) verschijnt de WereldKrant niet langer alleen in de zomermaanden, maar het gehele jaar door. Daarmee kunnen zij dagelijks op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Nederland. Wij willen dat graag dóórgeven aan zo veel mogelijk Nederlanders-in-den-vreemde, en verzoeken om uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Iede de Vries
coordinator
WereldKrant
Hilversum

21 October 2007 - Marco Bos

♦ ♦ ♦