Gouda Cheese Shop - Kaashandel Peters
Buy Dutch cheese and several other Dutch products online. Perfect for corporate gifts.

Wafelhuis Stroopwafels
Freshly baked stroopwafels in Japan. Sold online or at various outlets in Japan

Estate Wines Japan
Wine gifts in Japan. Offers fine wines with home delivery anywhere in Japan.

Hilton Nagoya hotel
Stunning views over central Nagoya.

Hilton Osaka Hotel
Right opposite Osaka Station.

JapaneseStreets
Japanese street fashion

KLM Japan
Book KLM tickets online.

Nederlandse Vereniging in West Japan > article

• Entertainment • Aankondiging: Akan Skate Festival (16-17 februari 2008)

Op 26 februari 2000 werd op het meer van Akan op het noordelijke eiland Hokkaido, gelegen in een dal tussen met sneeuw bedekte bergtoppen, voor de eerste keer een alternatieve elfstedentocht georganiseerd en ook daadwerkelijk gereden.

Dit evenement was georganiseerd op het gezamenlijke initiatief van de gemeente Akan, de Nederlandse Stichting Winter Maraton en de Nederlanse Ambassade. In het jaar dat in het teken stond van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Japan, reisden ruim 800 Nederlanders af naar Akan af om deze tocht der tochten te schaatsen of om deelnemers aan te moedigen. Het evenement heeft zeker bijgedragen tot een verbroedering tussen Nederland en de zeer gastvrije bevolking van Akan, een dorp met slecht enkele straten en een paar honderd inwoners.

De lokale bevolking liet er niets aangelegen liggen om het de Nederlandse gasten naar de zin te maken. Hun gastvrijheid en warmte liet de koude snel vergeten. Nu 8 jaar later is Lake Akan nog steeds het decor van een jaarlijks Skate Festival. Weliswaar niet meer op grote schaal zoals in 2000, maar wie wil kan nog steeds 100 km ( of 50, 25, 10,5 km of zelfs een speciale kindertocht van 2,5 km) schaatsen op perfect glad natuurijs, in een schitterende omgeving, omgeven door uiterste vriendelijke mensen om zich na afloop tevreden te laten zakken in een van de vele onsens die het dorp rijk is. Ook voor wie niet schaatst is het leuk om de sfeer en de omgeving te proeven.

Dit jaar wordt het Skate Festival gehouden in het weekend van 16-17 februari. Japan Airlines zal een dezer dagen speciaal voor de in Japan woonachtige Nederlanders met een speciale aanbieding. Voor meer informatie kunt u terecht bij: carla boonstra (email: caral.boonstra(apestaartje)mac.com of tel: 090-3108-0963)

5 February 2008 - Marco Bos

♦ ♦ ♦