Gouda Cheese Shop - Kaashandel Peters
Buy Dutch cheese and several other Dutch products online. Perfect for corporate gifts.

Wafelhuis Stroopwafels
Freshly baked stroopwafels in Japan. Sold online or at various outlets in Japan

Estate Wines Japan
Wine gifts in Japan. Offers fine wines with home delivery anywhere in Japan.

Hilton Nagoya hotel
Stunning views over central Nagoya.

Hilton Osaka Hotel
Right opposite Osaka Station.

JapaneseStreets
Japanese street fashion

KLM Japan
Book KLM tickets online.

Nederlandse Vereniging in West Japan > article

• Travel • 'Nederlandse dag' op wereldtentoonstelling

Op 19 april vindt op de wereldtentoonstelling in Aichi de ‘Nederlandse dag’ plaats. Die dag is het 405 jaar geleden dat de eerste Nederlanders met het zeilschip De Liefde in Japan arriveerden.

Nederland is een van de 120 deelnemende landen. Het Nederlandse paviljoen op de Expo 2005 is niet moelijk te vinden. Twee gigantische Delfts blauwe tegels sieren de gevel van het paviljoen. De gevel is omlijst met decoratieve oranje tulpen. Delfts blauw komt ook terug in het interieur van het Nederlandse paviljoen waar een van de grootste tegelplateaus ooit in Nederland gemaakt te zien is.

Water is het centrale thema. In het centrum van het paviljoen ligt een grote vierkante vijver, waarop filmbeelden worden geprojecteerd. Zo krijgen bezoekers een inzicht in de relatie die Nederland in de afgelopen 400 jaar met Japan heeft opgebouwd.

Het ontwerp van het Nederlandse paviljoen is van het bureau Totems Communication & Architecture in Hoofddorp.

De wereldtentoonstelling duurt tot en met 25 september. De organisatoren willen de bezoekers inspireren de schoonheid van het leven en de wereld te ontdekken. De organisatoren verwachten vijftien miljoen bezoekers.

Bij de vorige wereldtentoonstelling, in 2000 in Hannover, werd een verlies van 1,3 miljard euro geboekt. Er kwamen 18 miljoen bezoekers opdagen, maar er waren er 40 miljoen verwacht.

18 April 2005 - Kjeld Duits

♦ ♦ ♦

Name
Email
http://
Message
  Textile help